Pers

Vintage Fashion was genomineerd voor gezelligste winkel van Utrecht. 

Vele klanten hebben gestemd, daarvoor hartelijk dank.  Helaas is Vintage Fashion niet eerste geworden.

IMG

 

 

 

Op de website van Dichtbij: 

Vintage Fashion heeft nieuwe eigenaar

 REGIO  |   18 oktober 2013 

(Foto: Vintage Fashion)
 
UTRECHT – In de wijk Utrecht-Oost is Vintage Fashion een begrip, hier wordt al jaren tweedehands dames merkkleding aangeboden. Sinds kort is er een nieuwe eigenaar. “Er is niet heel veel veranderd. Ik heb de winkel heringedeeld en de facebookpagina nieuw leven ingeblazen”, vertelt Patricia de Nijs. “Nieuwe en vaste klanten brengen kleding met een mooie stof en een goede snit in, en die wordt voor zes weken in de winkel opgehangen”. Patricia vertelt enthousiast over de zoektocht van klanten naar geschikte en betaalbare kledingstukken in haar winkel. “Ik ben ook blij als dames tevreden vertrekken met een goede aankoop. Tijdens de Ladies Nights die we organiseren, krijgen dames persoonlijk stijl- en kleuradvies, zodat ze gericht kunnen gaan zoeken”. Meer informatie kunt u lezen opwww.vintagefashion.nl.

 

22 juli 2013   door studente  journalistiek   Ronja Kool

‘Het wordt van tevoren allemaal gecheckt,  

dus je koopt geen vodden’

 Wil je niet teveel geld uitgeven aan kleding, omdat je graag ook nog wat over houdt voor leuke feesten en festivals? Dan is vintage kleding misschien iets voor jou.

 Als je het leuk vindt om items te dragen die niemand anders heeft, creatief bent en kleding leuk kunt combineren is het helemaal jouw ding.  Vintage Fashion is een tweedehands kledingwinkel in Utrecht, waar items met grote zorg door de eigenaresse worden uitgezocht. In de winkel is veel gedragen en niet gedragen merkkleding te vinden.  Je vindt er merken als: Max Mara, Save The Queen, Pauw, Claudia Sträter, Replay en meer. De maten lopen van maat 34 t/m maat 46. Je kunt er terecht voor zomerse jurkjes, maar ook voor mooie avondkleding. Voor mannen is er ook genoeg leuke kleding, maar daarvoor zal je even verder moeten kijken dan Vintage Fashion, want hier wordt alleen vrouwenkleding verkocht.

 Patricia de Nijs-Beeker, eigenaresse van Vintage Fashion: ‘Veel mensen verlaten de winkel hier blij met iets nieuws en soms zeggen ze: ”nou er zit deze keer niks bij’, maar dat betekent wel dat ze dan weer terugkomen. Ik heb dagelijks nieuwe dingen, dus mensen kunnen steeds weer terugkomen om te kijken of er iets bij hangt. Ik heb ook veel vaste klanten. Mensen die hun kleding komen brengen kunnen de kledingstukken weer meenemen als ik ze binnen 6 weken niet heb verkocht of ze kunnen zeggen: ‘geef het maar aan een goed doel. De kleding hier is origineel en heeft een betaalbare prijs.

 Monika (24) gaat aan haar master psychologie in Utrecht beginnen. Monika: ‘Ik kom heel vaak bij Vintage Fashion. Ik woon twee huizen verderop en ik ken de vorige eigenaar van deze winkel heel goed. Ik kom hier heel vaak om verschillende dingetjes uit te zoeken of als ik mezelf weer eens heb buitengesloten, dan kom ik hier thee drinken. Ik draag heel veel vintage kleding. Het leukste is dat je hier unieke dingen kunt vinden voor een kleine prijs. Als je een beetje creatief bent en leuke dingen kan uitzoeken, dan kan je heel veel dingen combineren. Het leukste vind ik dat je hier zelf op zoek kan gaan en dingetjes tegenkomt die je bij de H&M niet zo snel tegenkomt en zo juist iets bijzonders kan dragen. Ik draag niet alleen vintage kleding, als mijn budget het toestaat dan koop ik ook wel eens hele dure broeken. Dat mensen geen vintage kleding zouden kopen omdat het stoffig of oud zou zijn vind ik eigenlijk een beetje onzin, want ik denk: de prijs valt heel erg mee, je kunt vaak iets heel leuks vinden en je wast kleding toch? Het wordt ook van tevoren allemaal gecheckt dus je koopt geen vodden of stoffige dingen, want dat wordt er echt wel een beetje uitgefilterd. Kijk, natuurlijk hangen er ook wel eens dingen tussen waarvan je denkt hier ga ik niet mee lopen, maar die moet je dan gewoon niet uitkiezen. Naar mijn mening wordt er in Vintage Fashion heel goed geselecteerd op goede kleding.’

 Sandra: ‘Ik kom vaker in deze winkel. Als ik niets voor mezelf vind dan vind ik het wel voor mijn dochter van 18. Ze hebben hier ook veel dingen voor jongeren. Ik koop hier vaak spijkerbroeken voor mijn dochter. Ik vind de prijs van de vintage kleding heel goed.

 Vintage Fashion organiseert ook elke maand Lady’s Night. Dat houdt in héél véel passen en stijlingtips krijgen van experts Barbara en Connie. Je kunt alleen of met een vriendin gaan, maar ook met een hele groep vriendinnen. Dat houdt in dat de winkel speciaal voor jou en je vriendinnen wordt opengesteld, zodat je je eigen privé ruimte hebt.

 Monika: ‘Ik werd heel nieuwsgierig van de adviezen die ik kreeg, je gaat wel op een andere manier naar kleur en kleding kijken. En je probeert bijvoorbeeld een stijl waar je normaal gesproken helemaal niet voor zou kiezen, maar dan kan je denken van: ‘Oh nou, dat kan ik eigenlijk ook wel hebben.’

 

 

In Augustus 2012 was RTV Utrecht op bezoek in Vintage Fashion. Met dit filmpje krijg je een leuke impressie over de winkel en haar eigenaresse.

 

Het Algemeen Dagblad schreef  in oktober 2012 een artikel over de succesvolle Lady’s Nights van Vintage Fashion.

AD oct 2012

 

Als  tweede prijs van de Kunstbende Fashion wedstrijd heeft Merrit Koek 2 weken lang haar creaties ge-etaleerd in Vintage Fashion  Het Algemeen Dagblad publiceerde op 5 mei 2012 een leuk artikel hierover.

AD-5 m3i 2012

 

In maart 2012 wijdt het Utrechts Nieuwsblad een hele pagina aan tweede hands in Utrecht. Ook hierin wordt uitgebreid over Vintage Fashion geschreven.

AD Utrecht 031812

 

Vanaf zomer 2009 keren wij bijna jaarlijks terug in het blad Spots.

pag 12 Vintage 2009

 

Een van de eerste modeshows van Vintage Fashion werd als persbericht vermeld in het Utrechts Nieuwsblad op 17 mei 2006.

stadsblad